Over Rianne

Kunstzinnig, beeldend en begeleidend

Na 20 jaar in het Montessorionderwijs gewerkt te hebben en vervolgens jarenlang als onderwijsadviseur, heb ik mijn creatieve hart gevolgd en ben ik in 2013 mijn bedrijf Art-Co begonnen. Ik heb de opleiding gedaan tot kunstzinnig dynamisch coach aan De Kleine Tiki in Breda. Deze opleiding is gebaseerd op de psychosynthese. Ik kijk niet naar wat er niet goed gaat, maar juist naar de vaardigheden die nog verder ontwikkeld kunnen worden om volledig in je kracht te kunnen staan.

Beeldcoaching is een krachtige vorm van coaching die aansluit bij de nieuwe mogelijkheden van de beeldcultuur. Daarbij gaat het niet alleen over video maar ook over foto’s, social media en het beeld dat iemand oproept.


Het gaat daarbij niet om de logica van het interpreteren van beeld, maar om de dialoog over het beeld. Het gaat niet om het vinden van het ‘juiste antwoord’ maar om het onderzoeken van mogelijkheden. Samenwerking, inspiratie, creativiteit en energie zijn de ‘tools’ van de beeldcoach. Het echt in beweging zetten is de vernieuwing. Het creëren van ruimte maakt de weg vrij voor krachtige veranderingen

Beeldcoaching, vrijgevestigden

Aangesloten bij de Beroepsgroep LBBb

BEELD ZEGT MEER DAN 1000 WOORDEN

Wat is beeldcoachen?

De essentie van de begeleiding is het positief coachen met behulp van beeld, waarbij de nadruk ligt op een activerende, stimulerende en oplossingsgerichte manier van begeleiden. De vraagstelling van de cliënt wordt in beeld gebracht.

In de praktijk gaan we altijd uit van een vraag:

Wat wil je weten?

Wat zijn je talenten?

Waar ben je nieuwsgierig naar?

Wat wil je zien? Waar loop je tegenaan?

Wat wil je verbeteren?

 

Tijdens de feedbackfase ontdekt de cliënt zelf antwoorden op vragen en worden sterke kanten geformuleerd en ingezet voor een volgende opname. Interventies van bewust handelen worden opnieuw in beeld gebracht om de eigen positieve ontwikkeling te zien.
Uiteraard vindt deze begeleiding plaats met respect voor de personen en hun privacy, zoals de beroepscode gebiedt van gecertificeerde beeldbegeleiders.

Ze wordt gebruikt voor vernieuwing, verandering en verbetering van werk- en praktijksituaties


Voor wie: scholen, individuele leerkrachten, gezinnen, bedrijven
Tarief: 55,00 per uur plus reiskosten