Verlies- en rouwverwerkingRouwverwerking bij een scheiding of bij een verlies van een dierbare. Voor iedereen een moeilijke periode, kunstzinnig coachen kan een vorm van verwerking bieden.
Gun je kind of jezelf of als gezin/familie het de tijd om te verwerkenGevoelens

Het is lastig te beschrijven welke gevoelens een grote plek innemen tijdens het rouwproces. Er zijn er een heleboel en ze zijn vaak bij iedereen anders. Toch zijn er een aantal gevoelens die iedereen herkent, jong of oud.

Verdriet - Angst - Schuldgevoel - Schaamte - Boosheid - Eenzaamheid -Opluchting

Rouw of verlies heeft zijn tijd nodig, een precieze tijd is niet te geven want het werkt nu eenmaal bij iedereen anders. Rouw is voor buitenstaanders ook niet altijd te zien. Vooral bij kinderen is dit soms het geval. Het tonen van gevoelens kan voor sommige kinderen heel spannend en moeilijk zijn, waardoor zij dit liever niet doen. 

Het inzetten van kunstzinnige materialen o.a. kleurpotloden, (was)krijt, olie en pastelkrijt, houtskool , klei of steen kan kinderen/jongeren helpen met hun verlies. Ze kunnen hun gevoelens met deze tekenmaterialen uiten, zichtbaar maken.

Lotgenotengroep

Gedeeld verdriet.

In het najaar 2019 start er een lotgenotengroep voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die een verlieservaring hebben meegemaakt.Daarnaast een groep voor jongeren vanaf 13 jaar.

 Het werken met een groep geeft herkenning van elkaars verlies en kunnen elkaar daarbij helpen.

We zullen met een vaste groep werken wat vertrouwen geeft en veiligheid biedt. Er zal een startbijeenkomst zijn in de herfstvakantie en men kan daarna aansluiten bij de terugkomdagen.

Individueel

Soms is het verdriet om het verlies nog te groot, dan is het fijn om hier alleen over te werken. Ook hier is ruimte voor bij de Kunstwerkplaats.

Rondom de dood

Meer informatie over de dood kunt u vinden op www.overdedood.nl