Feest!

Jarig zijn! Ik vind het heerlijk en vier het dan ook graag met veel mensen om mij heen. Dit jaar echter anders dan normaal. Mijn verjaardag is net voor de zomerperiode en vaak in de vakantie, 4 juli. Ik geniet er van. De tuin staat schitterend in bloei en vaak schijnt het zonnetje. Dit jaar genoot ik met mijn kinderen én mijn ouders. Een klein feestje. Samen heerlijk in de veranda met uitzicht op de tuin. Dit jaar was het gelijk de eerste dag van mijn vakantie. Ik voel mij ook altijd echt jarig en mijn feest is altijd een totaalplaatje. Een plaatje waarbij alles klopt. Ik hou van de kleuren rood en wit. Je herkent bij mij al snel het rood met de witte stippen. Dat betekent rood met witte slingers, Olily servies (lekker crea en drukke prints) en vintage wordt door mij gecombineerd met nieuw. Met oude plateaus, sfeervolle kleedjes en mijn voorraad glazen potten, kannen en vazen stijl ik het geheel af. Natuurlijk met veel verse bloemen.

Bij jarig zijn horen natuurlijk ook cadeaus. Het is voor mij altijd cadeautjes dag. Ik hou er van om persoonlijke cadeaus te geven, maar natuurlijk ook om te krijgen. Het liefst meerdere kleine dan één groot cadeau. Lekker uitpakken! Ik laat me graag verassen. Mijn man kan dat heel goed. Hij is een topper in het bedenken van cadeaus. In 2008 werd ik verrast met een week Disney. Minnie Mouse is mijn favoriet. Alles tot in de details geregeld. De musicals, het ontbijt. We hebben met het gezin prachtige herinneringen gemaakt. Eén van de meeste bijzondere cadeaus is het cadeau van mijn tante Dees. Toen ik 18 werd kreeg ik haar gouden armband. Ook zij kreeg hem op haar 18e verjaardag en ik heb hem weer doorgegeven aan mijn dochter. Een echt familiecadeau.

Cadeaus geven hoort er natuurlijk ook bij. Ik zorg voor een persoonlijk cadeau. Ik kijk vaak naar kleuren, hobby’s en verzamelingen. En natuurlijk maak ik mensen graag blij met kunst.  Aan inspiratie heb ik zelf geen gebrek, maar ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen zo is. Cadeaubonnen zijn lekker makkelijk, maar toch persoonlijk en altijd wel goed. Niets is zo handig als je eigen cadeau uitkiezen. Of dat nou Kunst op Tegel, Kunst op Bord, een coaching, of een workshop is, het cadeau is altijd geslaagd.

Ik hou niet alleen van de cadeaus. Het hele feest er om heen vind ik eigenlijk nog leuker. Zingen, samen zijn, trakteren. Geweldig. In mijn tijd als juf organiseerde ik voor mijn kinderen (zo voelden ze) altijd thema feestjes. Sterrenfeest, oranje feest, prentenboekfeest. Je was bij mij echt jarig. En ik genoot er stiekem zelf net zo veel van. Niet één feestje was bij juf Rianne hetzelfde. En natuurlijk was er altijd de verjaardagshoed. Hoe jarig kun je zijn? Het prentenboek feestje vonden ze altijd leuk. Verhalen vertellen, op een bijzondere manier. Mijn koffer zat vol met letterbakpopjes en figuren. Ik heb ze nog steeds, inmiddels vintage dus, maar ze blijven ontzettend populair. Ik laat de kinderen drie poppetjes kiezen en ze er zelf een verhaal bij vertellen. Ze vinden het geweldig!

Nu ben ik geen juf meer, maar de feestjes zijn er nog steeds.  Kunst en creativiteit smelten samen tot een heus feest in mijn atelier. Dus vooral veel rood met witte stippen… liever wat anders? Dat is geen probleem. Het feestje is altijd in overleg met de jarige of ouders. Jullie bepalen het feestje, kiezen het thema en ik zorg er met mijn creativiteit voor dat het een onvergetelijk kinderfeestje wordt. Wat denk je van:

Schilderen aan de schildersezels
Servies beschilderen, ontwerp je eigen bord of mok
Linnen tas beschilderen
Met elkaar een groot kunstwerk maken
Linodruk op tasjes of t-shirts
Of toch het prentenboek feestje?

Een kinderfeestje (vanaf min. 4 kinderen) is te boeken vanaf 12,50 en duurt ca. 2 uur waarbij het lekkers niet ontbreekt. Hartig of zoet? Jij kiest. Altijd met onbeperkt verfrissende limonade én al het materiaal is inbegrepen. Maar nog veel belangrijker: mijn feestjes zijn altijd inclusief liefde, zorg en aandacht! Wil jij dit jaar jouw kinderfeestje in mijn gezellige sfeervolle atelier vieren? Waarbij het je aan niets ontbreekt? Bel of mail en we plannen snel wat in.

 'Het was een fantastisch feestje. De meiden vonden het heel leuk en de
verzorging was super. Nogmaals bedankt.’ Mama van  Annelie