EILAND THOLEN

Gastvrije vesting aan het water

Als je rondloopt in Tholen valt één ding op: de authentieke uitstraling. De vestingstad combineert haar historisch verleden op een uitstekende wijze met nieuw elan. Het historische stratenplan is al eeuwenlang niet veranderd en er zijn maar liefst 60 rijksmonumenten te vinden. Diverse historische panden hebben een stijlvolle nieuwe bestemming gekregen. Het atelier is een van die historische panden. Je kan het vinden in de Kerkstraat, in een monumentaal pand uit 1597. De sfeer ademt historie. Genietend op het buitenterras ben je omringd door historische gebouwen. Het carillon in het Oude Stadhuis speelt regelmatig een heerlijk melodietje..

Een wandeling over de vesten, de oude wallen en het historische stadshart is een prima manier voor een kennismaking met de stad. Dat kan op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een van de stadgidsen. Boek eens zo’n stadswandeling onder begeleiding, meer dan de moeite waard. Tholen ademt historie.


Kom en beleef Kunst op eiland Tholen

Fietsen en wandelen in Zeeland; dat is genieten

Het is heerlijk fietsen en wandelen in Nederland, maar zeker in de rustige polders van Zeeland zoals die volop op Tholen te vinden zijn. Combineer Kunst bekijken op de fiets of kies een van de wandelroutes over het eiland.

Hier ben je ver weg van alle drukte en geniet je van het uitzicht over het water als je langs het Nationaal Park Oosterschelde rijdt of loopt. Buitendijks fietsen is beslist één van de bijzondere kwaliteiten van het Thoolse fietsknooppuntennetwerk. Stap op de pedalen en ontdek het zelf.

In het zomerseizoen zijn er op de 1e zaterdag van de maand heel veel ateliers open en te bezoeken. In Tholen zijn de kunstenaars  ruim vertegenwoordigd. Download hier de plattegrond of haal een papieren versie bij de deelnemende ateliers. Mijn atelier kan je vinden in Kerkstraat 19, schuin tegenover de grote kerk.

Wees welkom

Culinaire roadtrip over Tholen

Tussen schorren en slikken

Een langere periode in Zeeland vertoeven dan is Tholen zeker de moeite waard. In 2022 heeft het blad Seasons een uitgebreide roadtrip op het eiland Tholen beschreven. Culinair, natuur, mooie uitzichten en lokale producten waaronder de meekrap komen aan de beurt.

Download hier....


Wil je nu een workshop volgen in porselein schilderen met het pigment Meekrap, kijk hier voor de geplande workshops of boek een privé workshop.