Tegels Beschilderen: Breng Creativiteit in je Huis

Kun je op tegels schilderen?

Tegels beschilderen is een creatieve manier om je huis te personaliseren en unieke accenten toe te voegen. Of je nu je keuken, badkamer of een ander deel van je huis wilt opfrissen, beschilderde tegels kunnen een prachtige en unieke uitstraling geven. Je kunt elk ontwerp kiezen dat bij je stijl past, van simpele patronen tot ingewikkelde kunstwerken. Tegels beschilderen is eenvoudig en kan zelfs een leuke activiteit zijn om samen met vrienden of familie te doen.

Wil je meteen aan de slag? Lees verder om erachter te komen hoe eenvoudig het is om zelf tegels te beschilderen en hoe je ervoor zorgt dat je creaties lang mooi blijven.

Hoe goed blijft je glazuur zitten?

Een veelgestelde vraag is hoe goed de glazuur blijft zitten. Het antwoord hangt af van de materialen en technieken die je gebruikt. Bij Art-Co hebben we een speciale keramiek oven die ervoor zorgt dat de glazuur goed in de tegels trekt. Dit proces maakt de verf niet alleen duurzamer, maar zorgt er ook voor dat de kleuren levendig blijven, zelfs na langdurig gebruik. Door het gebruik van de oven blijft je ontwerp jarenlang mooi zonder te vervagen of af te bladderen.

Workshop tegels beschilderen

Wil je liever leren hoe je tegels beschildert onder begeleiding van een professional? Bij Art-Co bieden we workshops aan waarin je alles leert over het beschilderen van tegels. Tijdens de workshop krijg je de kans om verschillende technieken uit te proberen en krijg je tips van experts. Onze aanschuifworkshop is ideaal voor iedereen die op een ontspannen en creatieve manier kennis wil maken met tegels beschilderen.

Waarom kiezen voor onze workshop?

  • Gezellige sfeer: Geniet van een leuke en ontspannen sfeer.
  • Creatieve vrijheid: Maak je eigen unieke ontwerpen.
  • Alle materialen inbegrepen: Wij zorgen voor alles wat je nodig hebt.

Schrijf je vandaag nog in voor onze workshop en ontdek hoe leuk en bevredigend het kan zijn om je eigen tegels te beschilderen.

Voor meer informatie en om je aan te melden, bezoek onze workshop pagina.

Ontdek je creatieve kant en maak van je huis een kunstwerk met beschilderde tegels!

Hoe beschilder je tegels?

Het beschilderen van tegels is een proces dat wat geduld en zorg vereist, maar met de juiste stappen kan iedereen het doen. Volg dit stappenplan om je tegels te transformeren:

  1. Voorbereiding: Maak de tegels goed schoon en zorg dat ze droog zijn.
  2. Ontwerp: Kies je ontwerp en teken dit eventueel eerst met potlood op de tegels of gebruik carbon papier om het patroon op de tegel over te trekken.
  3. Schilderen: Gebruik speciale opglazuur. Maak de glazuur aan met een olie en begin met schilderen. Laat elke laag goed drogen voordat je een nieuwe aanbrengt.
  4. Afwerking: Laat de verf goed drogen. Na het drogen gaat het in de keramiekoven en brand je de glazuur op 1000 graden voor 10 uur.

Door deze stappen te volgen, kun je je eigen unieke tegels maken die een echte eyecatcher in je huis zullen zijn.