Inspiratie in Lapland

Mijn creaties. Ik noem het KUNST. Eeen beeldend verhaal op mini formaat. Tegels als kleine prentenboekjes. Ik geniet ervan. Het verhaal? Dat bedenk ik zelf. Het andere deel, dat bedenk jij er zelf bij.

De tegels ontstaan uit inspiratie welke ik, veelal onbewust, haal uit mijn omgeving. Geïnspireerd door de natuur, de mensen, de kleuren. Voor dit tegeltje was Lapland één grote inspiratiebron. Het land van de rendieren, huskyhonden en het Noorderlicht. Wijgenoten daar van de rust, de ruimte, de kou, de sneeuw. Een gevoel van verbinding, ontspanning. In stilte genieten. Zo ontstond tegel De Visser. IJsvissen in de sneeuw, samen, in stilte. Voetstappen in de sneeuw...

In mijn tegels komen techniek én creativiteit samen. Ik ontwerp op papier en schilder de contouren op de tegel. Daarna kan het inkleuren beginnen. Dat gebeurt met opglazuur, een poeder (bijv. meekrappoeder) dat vermengd wordt met olie. En dan...Dan brand ik de tegeltjes in een speciale keramiekoven op 800 graden Celsius. Het resultaat? Een handgemaakt, persoonlijk, product.

Je bestelt de tegeltjes in de webshop.Je kunt ze ophangen of neerzetten in een houten standaard. Hoe leuk is dat! Liever een gepersonaliseerd tegeltje? Dat kan natuurlijk ook. Ik beeld graag jouw verhaal uit op een op maat gemaakt tegeltje. Op zoek naar een origineel cadeau? Laat mij dan een geboorte- of huwelijkskaart overbrengen op een tegeltje. Zeker weten dat jouw cadeau in smaak valt.

Nu ben ik benieuwd...Wat zie jij bij tegel De Visser? Welk gevoel roept het op bij jou?