Landelijk Atelierweekend 2019

In mijn kunstwerkplaats Art-co in het plaatsje Oud-Vossemeer op het eiland Tholen teken ik al jaren met inkt en pastelkrijt. Ik geniet ervan om vanuit een intuitieve manier te starten en kijken wat er ontstaat.Veelal elke dag een tekening in mijn zwarte boekjes, die mee gaan op reis, in mijn tas, elk momentje van wachten ben ik ermee bezig.

Als ik mijn stijl zou moeten omschrijven kom je op "sprookjesachtige illustraties", kleine verhalen in beeld.

Het ambachtelijke porselein schilderen heeft me sinds een aantal jaren in de greep. Techniek en creativiteit gaan hier samen in op, Kunst op bord genoemd. Ontwerpen op papier, contouren schilderen op bord of tegels en inkleuren. Het Zeeuwse rood "meekrap"is mijn uitdaging. Het prachtige pigment weer nieuw leven inblazen op porseleinen borden. Om te branden een lastige kleur, maar door ervaring lukt dit steeds beter. Het Landelijk atelierweekend is een mooi moment om mensen te laten delen in het ambachtelijke verhaal van plateelschilder die werkt met een oude kleur pigment "meekrap". Ik ontvang mensen met veel enthousiasme op het mooie eiland Tholen waar nog veel raakvlakken liggen met de meekrap. Kom langs  op 16 en 17 november en geniet van Kunst op bord. Zie ik je dan?