Moederdag - dit jaar extra bijzonder

Moederdag. De dag waarop jouw moeder in de belangstelling staat. Nog meer dan op andere dagen. En nu nog meer dan in andere jaren. Je verwent haar het meest met een persoonlijk, uniek cadeau. Een cadeau dat bij haar past. Een zelfgemaakt cadeautje is natuurlijk helemaal leuk. Een aardigheidje voor jouw voorbeeld, jouw inspiratie, jouw houvast. Ik heb nog steeds warme herinneringen aan de cadeautjes van mijn kinderen, Renske en Niels. Op school gemaakt of thuis met hun vader. Altijd met liefde. En dan zo trots he, die kinderen. Ik draag graag uit dat iedereen creatief kan zijn. Als kind denk je niet na. Je gaat aan de slag. Je tekent. Zonder oordeel, zonder twijfel… 

Dankzij mijn eigen vader en moeder ben ik geworden wie ik ben. Creatief. Zorgzaam. Het ambachtelijke heb ik van mijn vader. Hij was timmerman. Vroeger zei hij: 'teken het maar'. En ik tekenen. En hij maken. En ik nog meer tekenen. Mijn creaties kwamen tot leven. Van barbie meubels tot een heuse draagbare poppenkast. Die laatste gebruikte ik als kleuterjuf. En ik maar sjouwen, trein in, trein uit. Mijn moeder zorgde dan voor passende kleertjes en stofjes. Dat was goud waard.

Met mijn passie voor tekenen, een uniek product creëren, wil ik graag bijdragen aan de sfeer van moederdag. De sfeer van verbondenheid, creativiteit, alsof elke dag de zon schijnt. Wil jij het creatieve kind in je vinden? Je kan bij mij terecht voor een 'Coronaproof' 1 op 1 workshop.  Genoeg zelfvertrouwen? Dan ga je aan de slag mijn 'do it yourself' pakket. Maak een eigengemaakt, persoonlijk cadeau voor jouw moeder. Net als vroeger. Natuurlijk mag je jouw moeder ook zelf aan werk zetten. Reserveer dan een workshop voor haar of geef haar de box cadeau. Ik weet zeker dat het in de smaak valt. Even geen inspiratie, op zoek naar 'altijd goed' cadeau of wil je later in het jaar een workshop volgen? Een cadeaubon (voor ieder budget) is altijd goed.

Wat mijn moeder en mij verbindt is onze liefde voor theater. Samen met haar heb ik vele voorstellingen van mijn dochter Renske gezien. Theater, dans en muziek. Daar kun je ons alle drie blij mee maken. De kaarten van Karin Bloemen liggen nog in de la. Ik hoop er snel van te gaan genieten. Naast het theater maak je mijn moeder ook blij met bloemen. Vooral die voor in haar tuin, cottageplanten zijn favoriet. Tuinieren, we houden ervan. Uitwisselen van stekjes, bladeren door tijdschriften, genieten in de tuin. Helaas kan dat nu allemaal even niet. We houden contact via videobellen, dit heeft ze het afgelopen jaar geleerd. Fijn dat het allemaal kan. Maar wat zou het fijn zijn om snel weer met elkaar veel bakjes koffie in de tuin te kunnen drinken. Ik hou ervan.

Nu ben ik benieuwd. Wat verbindt jou en je moeder? Waar maak je haar het meest blij mee? Ik ben nieuwsgierig naar jullie verhaal. Wie weet inspireert het me voor een nieuw KUNST op TEGEL verhaal.