Oefening baart kunst

Las net een stukje in de krant over "oefening baart kunst". Grappig hoe de zin is opgebouwd. Door veel te oefenen wordt je kunst veel beter.

Hierover sprak ik gisteren een groepje kinderen op de open dag van De Schutse. Ik zat namelijk tijdens de dag door te werken aan mijn eigen dagelijkse tekeningen ( invulling voor de kleurboeken). Hun vraag was of ik hier lang voor had geoefend. Mijn reactie was toen ook, veel doen dan wordt je vanzelf beter erin. Ik teken inderdaad al van jongs af aan, werk nu veel intuitiever dan toen.

Een van mijn jonge kunstenaars heeft die zelfde spirit, hij geniet van het ontwerpen en lekker bezig zijn met tekenen, schilderen, nieuwe materialen ontdekken. Heerlijk om hem zo jong al met zoveel passie in het atelier te hebben. Genieten dus,en dan blijft het advies: "Veel oefenen, dan gaat het vanzelf beter maar ook de ruimte krijgen om te ontwikkelen.