Wat is mijn werk?

De laatste periode kreeg ik veel vragen tijdens de OPEN atelierroute Tholen over mijn eigen werk. Nu staan de bijzondere kunstenaars vooral in de belangstelling tijdens deze dagen, er is een doorgaande expositie van hun werk te bewonderen in het atelier.

Wat is mijn werk?........ Ik teken al jaren met inkt en pastelkrijt, heerlijk om vanuit een intuiitieve manier te starten en kijken wat er ontstaat. Veelal elke dag een tekening in mijn zwarte boekjes, die gaan mee op reis, in mijn tas, elk momentje van wachten ben ik ermee bezig. Dit geef ik graag door aan mijn leerlingen van het kinderatelier. Tekenkilometers maken zorgen voor ritme,ervarenheid en ontwikkelen van je stijl. Daarnaast is kijken naar de wereld om je heen altijd een prima uitgangspunt voor een tekening.

Het liefst met zwarte inkt/fineliner en een enkele keer gebruik ik pastelkrijt voor kleur. Als ik de stijl zou moeten omschrijven kom je op “sprookjesachtige illustraties” kleine verhalen in beeld. In opdracht is altijd lastig voor mij omdat ik teken vanuit mijn gevoel. Inspiratie is niet op te roepen, een slechte dag is altijd te zien in mijn werk.
De volgende en tevens laatste OPEN atelierroute Tholen van dit jaar op zaterdag 2 september zal ik mijn werk ook een plaats geven. Komende periode zal ik het thema Vrijheid vormgeven.
Daarnaast een grotere expositie op 4 en 5 november in eigen atelier tijdens het Landelijke atelierweekend, kom je dan ook?

Rianne van Duivenbode
Kunstwerkplaats Art-co